Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Reposaaren hautausmaa


Reposaaren hautausmaa sijaitsee ikivanhan merireitin välittömässä läheisyydessä, Pohjanlahden rannalla. Ensimmäinen hautaus Reposaaren hautausmaalla tapahtui 20.11.1897.

Pienen hautausmaan vanhempi osa on kokonaisuudessaan syntynyt eri puolilta maailmaa purjelaivojen tuomasta painolastimaasta. Reposaarelaiset on siis haudattu vieraan maan multiin. Vuonna 2006 hautausmaan vanha osa sai viereensä uuden laajennusosan, jossa hautapaikkoja on noin 600.

Kirkon puolelta, isojen kuusien varjostamasta rautaportista tullessa, vasemmalla on uurnahauta-alue ja oikealla muistolehto sekä Poisnukkuneiden muistolle -muistokivi, joka paljastettiin 13.6.1993 Reposaari-päivien yhteydessä. Meren kivet -taideteoksen on suunnitellut Olavi Vaahtera ja Toivo Henriksson.

Reposaarelaisten lisäksi hautausmaalla on saanut viimeisen leposijansa moni vieraan maan merimies. Heille Reposaaren seurakunta on pystyttänyt yhteisen muistomerkin. Hautausmaalla on vuonna 1958 kuolleen kauppaneuvos Werner Hacklinin Nuorukainen ja ankkuri -hautamuistomerkki, joka on kuvanveistäjä Kalervo Kallion käsialaa.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut