Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Reposaaren koulu


Reposaaren sydän - Räpsöön lapsien lähikoulu

Porin kaupungin rahoittama koulu aloitti toimintansa Reposaaressa vuonna 1877 joulukuun 9:nä päivänä. Koulun alkamista odotti parikymmentä lasta. Koulua kuitenkin käytiin kahdessa vuorossa, koska osa oppilaista oli ruotsinkielisiä. Suomenkieliset oppilaat kävivät koulua iltavuorossa. Ennen tätä kunnan koulua Reposaaressa oppia sai useammassa erilaisessa opinahjossa.

Oppilasmäärä koulussa kasvoi, mutta varsinkin keväisin vanhimmat oppilaat karkasivat töihin sahalle tai satamaan. Aluksi koulua pidettiin sille sopivissa tiloissa, mutta vuonna 1884 rakennettiin varsinainen koulurakennus. Muutamassa vuodessa tarvittiin lisää tilaa ja naapuriin rakennettiin uusi rakennus. Saha ja satama tarjosivat runsaasti töitä. Saaren väkiluku kasvoi ja uusia oppilaita tuli kouluun. Barboori kadun varrelle 1920-luvulla muodostui koulukortteli, jossa parhaillaan koulua kävi muutama sata oppilasta.

Nyt Reposaaren koulu toimii Reposaaren merisuojeluskunnan vanhassa rakennuksessa. Suojeluskuntatalo muutettiin 1940-luvulla koulurakennukseksi ja 1950-luvulla rakennettiin uusi lisäsiipi. Tiloissa toimi silloin Reposaaren yhteiskoulu ja myöhemmin Saariston yläaste.
Nyt Reposaaren alakoulun oppilasmäärä on vakiintunut noin puoleen sataan oppilaaseen . Opettajia koulussa on kolme. Koulussa on kolme varsinaista luokkahuonetta sekä kieliluokka, käsityöluokat ja musiikki- ja atk-luokka.
Oppilaat käyvät ruokailemassa koulun omassa ruokalassa, joka sijaitsee Reposaaren alakoulun vanhassa kiinteistössä noin sadan metrin päässä koululta. 

Koulun pihassa on monipuolista liikunnallista tekemistä ja koulussa on myös oma liikuntasali sekä juhlasali.
Reposaaren koulun arkeen voi tutustua koulun facebook-sivustolla.

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut