Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

TAKARANTA JA KALLIOKAIVERRUKSET


Takaranta on Reposaaressa muutaman kilometrin mittainen, kivikkoinen ja kallioinen rantaviiva alkaen aallonmurtajan kupeesta ja jatkuen Tahkoluotoon asti. Rannalta on upea näkymä avomerelle. Talvisin rannalle kohoavat mahtavat jäämuodostelmat. Takarannalta löytyy monta upeaa paikka piknikille, auringonottoon ja aaltojen ihailuun. Takarannan kalliolita löytyy myös paljon kalliokaiverruksia.

Kuvien hakkaaminen kallioon oli alun perin merenkulkijoiden tapa, joka on elänyt Reposaaressa vuosisatoja. Vanhimmat kaiverrukset ajoittuvat vuosilukujen perusteella 1850-luvulle. Kallioiden sileät pinnat ja aava meri tekevät paikasta ensikertalaiselle mieleenpainuvan elämyksen. Vähitellen auringon paisteessa ihmisten hakkaamat, uurtamat ja piirtämät puumerkit alkavat hahmottua kallioiden sileillä pinnoilla. Paikka on ollut jo vuosikymmeniä tärkeä varsinkin reposaarelaisille, koska kallionpinnasta pystyy hahmottamaan satoja puumerkkejä, jotka kertovat siitä, että "minä olen ollut täällä".

Kerrotaan, että miehet tekivät Takarannalle kalliokaiverruksia keväisin odottaessaan redille ilmestyviä laivoja. Tavoitteena oli huomata laiva ensimmäisenä, sillä hän joka ensimmäisenä ehti merelle laivaa vastaan, sai yleensä töitä itselleen.

Facebookissa sivuilta "Kallioon hakattu historia" ja blokista kallioonhakattuhistoria.com, voi seurata miten kalliohakkausten taltiointi edistyy. 

 

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut